Хеликоптер Робинзон е паднал край село Гърмен. Частният вертолет е бил нает

...
Хеликоптер Робинзон е паднал край село Гърмен. Частният вертолет е бил нает
Коментари Харесай

Експерт: Хеликоптерът „Робинзон” може да е кацнал някъде без радиовръзка

Хеликоптер „ Робинзон ” е паднал край село Гърмен. Частният вертолет е бил нает от Югозападното държавно дружество в петък сутринта, с цел да пръска селскостопански култури. На борда на машината е бил единствено водачът. Няма контакт с него. 

За " Денят на авиационният контрольор Ангел Борисов сподели, че загубата на радиовръзка може да се дължи на две неща.

" Отказ на самата радиовръзка на устройствата или просто загуба на радиовръзката от водача. Но защото към този момент съвсем един ден няма връзка с него, ние можем да разсъждаваме в две посоки. Вертолетът може да се намира кацнал някъде без радиовръзка, само че би трябвало водача през това време по някакъв метод да уведоми службите за търсене и избавяне, и неговата компания. Това е същият вертолет, който преди време кръжеше ниско над плаж на Черноморието и хвърляше листовки, тъй че другата версия е да е направил ново нарушаване ", разяснява той.

" Всеки вертолет може да се приземи, когато му откаже мотора. Няма потребност от писта като самолетите, може да го направи и на поляна. Естествено, в случай че водач е направил нужните дейности, винтът минава в ротация и авторотация, всичко от тук нататък зависи от дейностите на водача. При неправилни дейности, е допустимо при опит за кацане и да се разбие. Известието, че е изгубена връзка е пристигнало доста късно ", счита Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР